Pieczone kotlety mielone z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone kotlety mielone z cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na ok. 10 minut.Odciśnij nadmiar soków i wrzuć do miski. Dodaj mięso, posiekaną cebulę i jajko. Wymieszaj. Dodaj Fix do kotletów mielonych Knorr, pieprz, zioła prowansalskie, mieloną ostrą paprykę, przyprawę do mięs Knorr oraz czosnek w Mini Kostkach Knorr.

Krok 2

Dokładnie wyrób masę. Formuj kotleciki i piecz w 180 stopniach Celsjusza ok. 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone kotlety mielone z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej