Pierś indyka smażona na wodzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś indyka smażona na wodzie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś indyka umyj, wysusz, natrzyj pokruszoną kostką czosnkową.

Krok 2

Na patelnię wlej oliwę i 2 łyżki wody. Połóż mięso i smaż na średnim ogniu, pod przykryciem, aż do wyparowania wody i lekkiego zrumienienia mięsa.

Krok 3

Dolej 2 łyżki wody, chwilę odczekaj aż woda rozpuści wszystkie przypieczone miejsca na patelni, a następnie przekręć mięso na drugą stronę. Przykryj, poczekaj aż się zrumieni, dolej wodę, odczekaj chwilę i obróć na drugą stronę.

Krok 4

Czynności powtarzaj przez około 20-30 minut. Czas smażenia zależy od wielkości kawałka mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś indyka smażona na wodzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej