
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
10 dekagramów
0.5 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżka
20 dekagramów
20 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj, brokuły podziel na różyczki i zblanszuj. Marchew pokrój w talarki i ugotuj na półtwardo. Koperek posiekaj, a ser zetrzyj na tarce.
Krok 2
Kaszę wymieszaj z marchewką, brokułami, koperkiem i serem żółtym. Włóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem.
Krok 3
Filety oprósz solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny. Ułóż je na kaszy z warzywami.
Krok 4
Piecz przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej