
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
null
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
4 sztuki
1 łyżka
250 gramów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Osuszone filety pokrój na duże kawałki.
Krok 2
Przez pół godziny gotuj ziemniaki w mundurkach po czym obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Zetrzyj seler na tarce. Blanszuj chwile we wrzątku z solą i następnie przelej wodą i osusz.
Krok 4
Ogórki pokrój na plasterki a cebule w krążki.
Krok 5
Wszystko wymieszaj dokładnie.
Krok 6
Cr?me fraîche zmieszaj z cukrem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Krok 7
Matiasy z warzywami polej sosem. Przeczekaj godzinę i posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej