Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami
łatwe
30 osób zapisało

Składniki
1 szklanka
2 sztuki
150 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość torebki przesypałam do miski, dodałam szklanke mleka i zmiksowałam z caistem.
Krok 2
Jabłka starłam na tarce odcisnełam sok , dodalam do ciasta i wymieszałam
Krok 3
Smażyłam na rozgrzanym oleju na rumiany kolorek zo bu stron :) Można podawać z cukrem pudrem jak kto woli wyszło mi okło 19 sztuk :)
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Do placków z jabłkami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Karnawałowa przekąska - Racuchy z jabłkami
Racuchy - ciężko wyobrazić sobie karnawał bez tych słodkich, smażonych placuszków, typowych dla kuchni polskiej. Ich przygotowanie jest bardzo szybkie i proste, dlatego są doskonałą propozycją dla zabieganych osób. Świetnie sprawdzą się na śniadanie, deser czy podwieczorek. Smakują dobrze zarówno na słodko, z cukrem pudrem i owocami, jak i na słono – jako dodatek do dań głównych, zamiast ryżu lub ziemniaków. Cały sekret ich puszystości polega na odpowiednim przygotowaniu ciasta – powinno mieć ono konsystencję bardzo gęstej śmietany. Smażyć należy je na małym ogniu, ponieważ racuchy bardzo łatwo się przypalają. Kiedy już będą gotowe, dobrze jest odsączyć gotowe placuszki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Świetnym dopełnieniem całości będzie bita śmietana, miód czy roztopiona czekolada, a także ulubione owoce (np. truskawki, jabłka, śliwki, banany). W wersji z jabłkami idealnie wkomponują się również rodzynki, migdały, posiekane orzechy włoskie i cynamon. Racuchy podawaj gorące – wtedy smakują najlepiej.