
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
60 mililitrów
400 gramów
2 łyżeczki
4 łyżki
6 sztuk
0.5 łyżeczki
80 gramów
350 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę wymieszaj z cukrem, proszkiem do pieczenia, sodą i solą.
Krok 2
Wlej jajko, maślankę i dwie łyżki oliwy. Całość wymieszaj na gładką masę, a następnie dodaj czekoladę.
Krok 3
Na średniej wielkości patelni rozgrzej pozostałe dwie łyżki oliwy.
Krok 4
Wlej 60 ml ciasta racuchowego na patelnię i smaż do czasu, gdy się zrumieni.
Krok 5
Odwróć racucha łopatką i zrumień z drugiej strony. Przełóż do nagrzanego piekarnika.
Krok 6
Powtarzaj te czynności z pozostałym ciastem, dolewając na patelnię oliwy. Przed podaniem polej racuchy miodem i udekoruj listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej