Racuchy kokosowe z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy kokosowe z brzoskwiniami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szklanka

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

50 gramów

1.5 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

4 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka wymieszaj ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, mąką, szczyptą soli i wiórkami kokosowymi.

Krok 2

Z białek i cukru ubij pianę i dodaj do ciasta. Wymieszaj.

Krok 3

Brzoskwinie pokrój w cienkie paski i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej.

Krok 5

Kładź łyżką porcje ciasta i smaż na rumiano z obu stron. Racuchy podawaj posypane cukrem i wiórkami kokosowymi. Osobno podaj bitą śmietanę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy kokosowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej