
Składniki
2 łyżki
1 szklanka
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
50 gramów
1.5 szklanki
1 łyżeczka
2 łyżeczki
4 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żółtka wymieszaj ze śmietaną, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym, mąką, szczyptą soli i wiórkami kokosowymi.
Krok 2
Z białek i cukru ubij pianę i dodaj do ciasta. Wymieszaj.
Krok 3
Brzoskwinie pokrój w cienkie paski i dodaj do ciasta. Delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Na patelni rozgrzej olej.
Krok 5
Kładź łyżką porcje ciasta i smaż na rumiano z obu stron. Racuchy podawaj posypane cukrem i wiórkami kokosowymi. Osobno podaj bitą śmietanę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej