
Składniki
null szczypt
1 łyżka
null
null szczypt
1 łyżka
null szczypt
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biały twarożek wymieszaj razem z chrzanem, śmietaną i posiekanymi ziołami. Dopraw do smaku.
Krok 2
Łososia rozłóż na desce, posmaruj przygotowaną masą serową i zwiń jak roladę.
Krok 3
Odstaw na godzinę do lodówki.
Krok 4
Potnij w dość grube plasterki i rozłóż na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej