Roladki z łososia na Wigilię - wędzonego: z mozzarellą | Przepisy pixel

Zapiekane roladki z łososia

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

heart
209 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

240 osób wydrukowało

Pobierz pdf

334 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

50 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

100 gramów

150 mililitrów

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój łososia w plastry. W każdy plaster zawiń kawałek ziemniaka, mozzarelli i suszonego pomidora.

Krok 2

Ułóż gotowe roladki w żaroodpornym naczyniu.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie Fix Knorr ze śmietaną oraz wodą.

Krok 4

Zalej roladki przygotownym kremowym sosem Knorr. Piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni, do momentu gdy sos się zapiecze i zgęstnieje. Podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekane roladki z łososia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej