Sałatka kachumber przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka kachumber

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

0.25 szklanki

0.25 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory i ogórka umyj, wyjmij gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Papryczki przekrój na połowy, wyjmij gniazda nasienne i drobno posiekaj.

Krok 3

Cebulę obierz i drobno posiekaj, po czym połącz z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Dodaj listki kolendry, sproszkowaną chili i dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut do lodówki do schłodzenia.

Krok 5

Przed podaniem polej sałatkę sokiem z cytryny. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka kachumber - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej