
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
0.25 szklanki
0.25 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory i ogórka umyj, wyjmij gniazda nasienne i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Papryczki przekrój na połowy, wyjmij gniazda nasienne i drobno posiekaj.
Krok 3
Cebulę obierz i drobno posiekaj, po czym połącz z pozostałymi składnikami i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Dodaj listki kolendry, sproszkowaną chili i dokładnie wymieszaj. Odstaw na kilka minut do lodówki do schłodzenia.
Krok 5
Przed podaniem polej sałatkę sokiem z cytryny. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej