
Składniki
1.5 kilograma
6 łyżek
1 opakowanie
3 sztuki
200 gramów
2 sztuki
3 cm
50 mililitrów
3 łyżki
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce rozmieszaj Przyprawę Knorr z 4 łyżkami oleju. Mięso pokrój w grube steki o 2 cm grubości. W środku mięsa zrób głębokie nacięcie, kotlety delikatnie rozklep, przełóż do miski z przyprawą i dokładnie wymieszaj tak, aby przyprawa była dokładnie rozdystrybuowana na powierzchni mięsa.

Krok 2
Szalotkę pokrój w półplastry, posiekaj chili i czosnek, imbir obierz i zetrzyj na tarce. Kapustę pokrój w grube plastry. Grzyby zalej wrząca wodą, poczekaj chwilę, aż zmiękną i pokrój w plastry.

Krok 3
Grzyby wrzuć na gorąca patelnię, dodaj dwie łyżki zwykłego oleju i trzy łyżki oleju sezamowego. Dodaj szalotkę, czosnek, chili i kapusty bok choy, wszystko razem smaż chwilę, a następnie dodaj imbir i sos sojowy. Zamieszaj kilka razy.

Krok 4
Farsz odstaw do ostygnięcia, a następnie umieść w kieszonkach kotletów.

Krok 5
Schab faszerowany grzybami grilluj na dobrze rozgrzanym grillu, na tackach aluminiowych po około 10 minut z każdej strony.


Dobra rada:
Do farszu możesz dodać posiekaną kolendrę lub łyżkę sezamu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa do karkówki z grilla Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Schab faszerowany grzybami
Schab faszerowany grzybami to nie tylko popularna pieczeń, to także ciekawy sposób na danie z grilla, zwłaszcza jeśli przygotujesz go na sposób azjatycki. Popularne nadzienie z kapusty i grzybów zyska orientalny charakter, jeśli użyjesz do niego kapusty bok choy i grzybów shitake. Namocz je, by zmiękły i połącz z kapustą i przyprawami. Smak farszu świetnie uzupełni papryczka chili, sos sojowy oraz imbir. Zamiast zwykłej cebuli dodaj nieco szalotki, a do oleju słonecznikowego czy rzepakowego dołącz także sezamowy, który nada całości orzechowego posmaku. Zamarynowane wcześniej kawałki schabu natnij tak, by powstały w nich kieszonki. Kawałki mięsa powinny być na tyle grube, by wygodnie się je nadziewało. Kiedy farsz wystygnie, nakładaj go do schabowych steków, a następnie kładź je na dobrze rozgrzanym ruszcie (sprawdzi się także patelnia grillowa). Możesz spiąć kieszonki wykałaczkami na czas pieczenia. Schab faszerowany grzybami podawaj z ziemniakami i sałatką ze świeżych ogórków. Zacznij sezon grillowy z naszymi przepisami!