Pieczony ryż po chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczony ryż po chińsku

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

4 sztuki

30 gramów

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

100 gramów

1 sztuka

3 sztuki

100 gramów

1 opakowanie

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę umyj i pokrój na cienkie paski. Dodaj do niej posiekany czosnek, mąką ziemniaczaną i 1 łyżkę sosu sojowego. Wymieszaj i odstaw.

Krok 2

Paprykę pokrój na paski, a boczek i szynkę w kosteczkę. Posiekaną natkę pietruszki dodaj do roztrzepanego jajka i wymieszaj.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 50ml wody.

Krok 3

Na oleju podsmaż wołowinę i przełóż do miski. Teraz podsmaż paprykę i wrzuć do mięsa. Na końcu podsmaż boczek oraz szynkę i dodaj do miski.

Krok 5

Następnie podsmaż delikatnie ryż, odgarnij na brzegi patelni, a na środek dodaj jajko z natką. Mieszaj, aż jajka się zetną,

Krok 6

Wlej teraz Fix Knorr i dodaj wszystkie przygotowane wcześniej składniki. Dokładnie wymieszaj, zagotuj i podawaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczony ryż po chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej