Wieprzowina po karaibsku w marynacie Jerk
łatwe
249 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
50 mililitrów
50 mililitrów
5 łyżek
3 łyżki
200 gramów
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łopatkę wieprzową umyj, wysusz i pokrój na 5-6 mniejszych kawałków.

Krok 2
Szalotki i czosnek posiekaj, następnie podsmaż na maśle. Pod koniec smażenia dodaj gałkę muszkatołową oraz cynamon. Składniki przełóż do dużej miski.

Krok 3
Dodaj rum, colę, ketchup, posiekaną papryczkę, gałązki tymianku oraz zawartość opakowania Fix Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. Do powstałej marynaty włóż mięso, wymieszaj i dobrze natrzyj wieprzowinę.

Krok 4
Przełóż kawałki mięsa oraz całą marynatę do woreczka dołączonego do opakowania Fix Knorr.

Krok 5
Zamknij szczelnie woreczek i odstaw na co najmniej 2 godziny. Następnie piecz zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Fix, około 40 minut.

Krok 6
Po upieczeniu odstaw woreczek na 10 minut, a następnie otwórz go i wyłóż mięso wraz z sosem na talerz. Podawaj z ryżem, posypane posiekanym szczypiorkiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Smaki Świata Kurczak po Szanghajsku
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wieprzowina po karaibsku w marynacie Jerk
Łopatkę wieprzową umyj, wysusz i pokrój na 5-6 mniejszych kawałków.