Bliny z wędzoną makrelą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bliny z wędzoną makrelą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
218 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

164 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 dekagramów

1 łyżeczka

200 mililitrów

8 gramów

5 gramów

20 gramów

1 sztuka

200 gramów

100 mililitrów

0.5 pęczka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj drożdże z cukrem, poczekaj, aż się rozpuszczą. Następnie dodaj jajo, ciemnie piwo, sól i około 300 dekagramów mąki

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 1

Krok 2

Ciasto dokładnie wymieszaj. Powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw w miejsce o temperaturze pokojowej na około 20 minut.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 2

Krok 3

Ponownie wymieszaj ciasto i smaż na oliwie małe placuszki.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 3

Krok 4

Twarożek wymieszaj ze śmietaną, dopraw przyprawą Knorr.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 4

Krok 5

Na blinach układaj twarożek oraz kawałek wędzonej makreli. Dekoruj koperkiem.

Bliny z wędzoną makrelą - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bliny z wędzoną makrelą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chrupiące kurczaki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Bliny z wędzoną makreląBliny z wędzoną makrelą

Jeśli lubisz intensywny smak ryb, koniecznie wypróbuj przepis na pyszne bliny z wędzoną makrelą. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. mąki, drożdży, jajek oraz przyprawy uniwersalnej. Zacznij od przyrządzenia ciasta na bliny – w misce wymieszaj ze sobą drożdże, jajko, mleko oraz mąkę (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Następnie z otrzymanego w ten sposób ciasta smaż na rozgrzanym oleju małe placki. Sekret tej potrawy tkwi przede wszystkim w nadzieniu – na usmażone bliny nałóż twarożek wymieszany ze śmietaną oraz kawałki wędzonej makreli. Gotowe placki podawaj udekorowane posiekaną drobno natką pietruszki lub koperkiem. Jeśli chcesz, przepis możesz odrobinę modyfikować. W roli nadzienia, doskonale sprawdzą się także smażony boczek oraz kawałki wędzonego łososia. Pobierz listę niezbędnych składników i przygotuj pyszne bliny z wędzoną makrelą według naszego przepisu. Koniecznie podziel się z nami swoją opinią  na temat proponowanego dania. Smacznego.