Sznycle z kurczaka z kalarepą i marchewką: przepis | Przepisy.pl pixel

Sznycle na jarzynce kalarepkowej

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

null

1 szklanka

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

4 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalarepkę i marchewki obrać i pokroić w kostkę.

Krok 2

Zalać w garnku wodą. Dodać kostkę bulionową i gotować 20 minut.

Krok 3

W czasie kiedy jarzynka się gotuje podzielić piersi na sznycle (każdą na 2) - rozbić delikatnie tłuczkiem do mięs .

Krok 4

Posypać przyprawą Delikat. Panierować w mące, jajku, bułce tartej, jajku i znów bułce tartej.

Krok 5

Usmażyć sznycle na rumiano na oleju. Zdjąć z patelni.

Krok 6

Kiedy jarzynka jest już miękka dołożyć do niej koper, masło .

Krok 7

Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny .

Krok 8

Na jarzynce ułożyć sznycle i przykryć pokrywką. Ogrzewać na małym gazie przez 5 minut. Podawać z ziemniakami z wody.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sznycle na jarzynce kalarepkowej  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Miętus w winnym sosie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej