Jesienny gulasz przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jesienny gulasz

Autor: Bullio Adriana

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

250 gramów

300 gramów

0.75 szklanki

3 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Indyka i cebulę pokroić w kostkę.

Krok 2

Mięso obtoczyć w 2 łyżkach przyprawy Knorr z papryką wędzoną oraz soli.

Krok 3

Dynię obrać i również pokroić w kostkę.

Krok 4

Na dużej patelni na rozgrzanym na patelni maśle krótko podsmażyć cebulę i dynię. Całość zalać wodą.

Krok 5

Dodać mięso. Zmniejszyć moc palnika i całość dusić pod przykryciem przez ok. 15 minut.

Krok 6

Po tym czasie dodać grzyby i wyciśnięty czosnek. Doprawić 1 łyżeczką przyprawy z papryką wędzoną oraz do smaku solą i dusić przez ok. 20 minut.

Krok 7

Do śmietany w oddzielnej szklance dodać 3 łyżki sosu, żeby nabrała temperatury gulaszu. Tak przygotowaną śmietanę dodać do gulaszu.

Krok 8

Danie podawać z ulubioną kaszą. Można posypać kolendrą lub natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jesienny gulasz - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej