Meksykańskie kurczaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie kurczaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
234 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

5 łyżek

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, miodem oraz colą. Dodaj posiekane chili, roztarte w moździerzu ziarna kolendry, roztarty czosnek oraz kumin.

Meksykańskie kurczaki - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowaną marynatą natrzyj udka z kurczaka, a następnie włóż je do rękawa do pieczenia.

Meksykańskie kurczaki - Krok 2

Krok 3

Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 170 °C piekarnika na 55 minut.

Meksykańskie kurczaki - Krok 3

Krok 4

Kilka minut przed końcem pieczenia rozetnij ostrożnie woreczek i dopiecz jeszcze mięso, aby skórka zarumieniła się. Upieczone udka posyp pokrojoną drobno świeżą kolendrą i podawaj z sałatą.

Meksykańskie kurczaki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie kurczakiMeksykańskie kurczaki

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, miodem oraz colą. Dodaj posiekane chili, roztarte w moździerzu ziarna kolendry, roztarty czosnek oraz kumin.