Kremowa zupa kukurydziana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa kukurydziana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
123 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

500 mililitrów

6 plastrów

1 szczypta

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z olejem smaż pokrojoną w kostkę cebulę, później dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 2

Gdy będą złociste, dodaj 100 mililitrów wrzątku i gotuj je pod nakryciem przez 15-20 minut, aż będą miękkie.

Krok 3

W oddzielnym naczyniu wymieszaj mleko, Bulion na włoszczyźnie Knorr, odcedzoną kukurydzę i świeżo mielony pieprz.

Krok 4

Dodaj wszystko do ziemniaków na patelni i duś przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Najlepiej podawaj z chrupiącym boczkiem, który można zrobić smażąc lub piekąc plasterki, aż wytopi się tłuszcz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej