
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
4 łyżki
4 plastry
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę opalić nad palnikiem, a następnie dodać ją ze skrzydełkami i włoszczyzna do wody, doprawić solą i pieprzem. Ugotować wywar na małym ogniu, a kiedy mięso i warzywa będą miękkie odcedzić je. Cebulę przetrzeć przez sitko, dodać do wywaru wraz z kostką pietruszkową.
Krok 2
Bagietkę pokroić w kawałki, skropić oliwą z oliwek, natrzeć odrobiną czosnku i przykryć plasterkiem wędzonego sera. Zapiec w piekarniku na złoty kolor. Zupę cebulową podać z dużym kleksem śmietany i serową bagietką. Smacznego!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cebulowa z serową grzanką
Jeśli szukasz sprawdzonego przepisu na potrawę, którą z powodzeniem podasz na obiad, proponowana zupa cebulowa z serową grzanką będzie odpowiednia. Ma charakterystyczny, delikatny, lekko słodkawy smak. Przygotowanie zupy cebulowej rozpocznij od sporządzenia wywaru mięsno-warzywnego. Dodaj do niego opaloną nad palnikiem cebulę. Zamiast tego możesz też poddusić cebulę na tłuszczu, aż do czasu osiągnięcia lekko brązowej barwy. W końcowej fazie, kiedy wszystkie składniki będą już miękkie, wyciągnij z wywaru mięso i warzywa (najlepiej, jeśli je odcedzisz), a przetartą przez sito cebulę ponownie dodaj do wywaru. Gotową zupę podawaj z kleksem śmietany oraz bagietką zapieczoną z plasterkiem wędzonego sera – jej delikatny smak świetnie łączy się z tymi dodatkami. Grzanki staną się bardziej wyraziste, gdy posypiesz je tymiankiem, majerankiem lub mieloną czerwoną papryką. Alternatywą dla serowych grzanek jest groszek ptysiowy i świeże, chrupkie pieczywo. Sprawdź proponowany przepis i przygotuj pyszną cebulową.