Grillowane pomidory przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane pomidory

Autor: najsmaczniejsze

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

3 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w centymetrowe plasterki. Przyprawić z obu stron solą, pieprzem, czosnkiem i listkami oregano. Położyć na każdym plasterku cienki mały plasterek masła.

Krok 2

Grillować z obu stron przez kilka minut (najlepiej na tacce do grillowania). Pomidorki świetnie pasują do pieczonej białej kiełbasy i smażonych mięs.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowany bakłażan
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej