
Składniki
2 szklanki
1 pęczek
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście szpinaku umyć osuszyć. Pomidora i rzodkiewki pokroić w kostkę. Wymieszać ze szpinakiem.
Krok 2
W kubeczku wymieszać olej, wodę i sos sałatkowy. Wlać do sałatki, wymieszać.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka ze szpinakiem
Okres wakacyjny kusi świeżymi, pachnącymi i kolorowymi warzywami. Wśród nich z pewnością znajdziesz młode liście szpinaku, pęczki rzodkiewki oraz dojrzałe pomidory. To doskonałe składniki na letnią i orzeźwiająca sałatkę bez dodatku jogurtu lub śmietany. Wystarczy jedynie umyć, obrać i pokroić wspomniane warzywa. Aby szpinak był chrupiący i dłużej zachował swoją świeżość, powinien najpierw dokładnie wyschnąć – dzięki temu unikniesz też nadmiaru wody, która mogłaby się pojawić w daniu. Rzodkiewkę pokrój według własnej fantazji w kostkę lub w półksiężyce, natomiast pomidory najlepiej sprawdzą się skrojone w grubszą kostkę. Całość wystarczy jedynie wzbogacić o smak oliwy z oliwek oraz kompozycję ulubionych przypraw, np. bazylii i ostrej lub słodkiej papryki. Do tego doskonale pasować też będzie koperkowo-ziołowy sos sałatkowy. I już gotowe! Sprawdź koniecznie nasz przepis. To sezonowa przekąska, która urzeknie Cię nie tylko swoją prostotą i apetycznym wyglądem, ale przede wszystkim smakiem.