Sałatka z kaki i sera gorgonzola przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaki i sera gorgonzola

Autor: Angie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

60 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę rozłożyć na płaskim taelrzu. Awokado pokroić w plasterki, następnie pokroić na ćwiartki. Kaki pokroić w cienkie plasterki. Suszone pomidory pokroić na małe kawałki. Z granatu wydrążyć pestki.

Krok 2

Na sałacie układamy kolejno: awokado, kaki, suszone pomidory. Gorgonozolę pokroić w kosteczkę i poukładać na sałacie. Posypać pestkami granatu i pokruszonymi orzechami włoskimi.

Krok 3

Sos Sałatkowy Knorr przygotować wg przepisu na opakowaniu. Sałatkę polać przygotowanym sosem i podawać. SMACZNEGO:)

Angie

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaki i sera gorgonzola - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki po bolońsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej