Kukurydziane tacki z sałatką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kukurydziane tacki z sałatką

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidora, paprykę i awokado pokroić w kostkę. Włożyć do miski wymieszać.

Krok 2

Sos sałatkowy wymieszać z woda i oliwą,wlać do sałatki, wymieszać.

Krok 3

Porcje sałatki wyłożyć na tacki kukurydziane, posypać natką.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kukurydziane tacki z sałatką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z kaszy kuskus
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej