Sałatka z komosą i szparagami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z komosą i szparagami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
201 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

133 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

175 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 sztuka

10 sztuk

6 sztuk

2 sztuki

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Komosę przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Stwórz aromatyczny, ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Sałatka z komosą i szparagami - Krok 1

Krok 2

Szparagi pokrój na 3 cm kawałki pod skosem. Rzodkiewki oraz ogórka pokrój w cienkie półplastry.

Sałatka z komosą i szparagami - Krok 2

Krok 3

W misce wymieszaj kiełki, komosę, szparagi oraz ogórka i rzodkiewkę. Dodaj przygotowany sos i całość delikatnie wymieszaj. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i udekoruj listkami świeżych ziół. Sałatkę podawaj z pieczywem lub jako dodatek do dań z grilla.

Sałatka z komosą i szparagami - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli używasz świeżych szparagów, oto porady dotyczące ich przygotowania: - zielone szparagi nie wymagają obierania. Gotuj je w pozycji pionowej w lekko osolonej wodzie z odrobiną cukru – pamiętaj, aby ich delikatne główki wystawały ponad wodę. Przed gotowaniem odetnij „zdrewniałe” końcówki – ok. 1/3 dolnej części szparaga. Szparagi zwiąż nitką w pęczek i gotuj ok. 8-10 minut. - białe szparagi są bardziej włókniste i wymagają obierania.

13

Opinie o przepisie

  • Bogdan Bresler

    Bogdan Bresler , 10.06.2016

    podobno szparagi są wiatropędne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Mleczak

    Małgorzata Mleczak , 09.06.2016

    Sos swój

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Katarzyna Dutkiewicz

    Teresa Katarzyna Dutkiewicz , 09.06.2016

    ;-) że ja niby zrobię pyszną??? haha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Adamczuk

    Anna Adamczuk , 09.06.2016

    Teresa Katarzyna Dutkiewicz kiedy zapraszasz?:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Nędza

    Elżbieta Nędza , 09.06.2016

    Sos Knorr do kosza (zrobić własny) i będzie ok :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Januszewska

    Grażyna Januszewska , 09.06.2016

    Szparagi zielone moje ulubione

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Sozańska

    Teresa Sozańska , 09.06.2016

    zdrowa i naprawdę dobra...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jagielska

    Anna Jagielska , 09.06.2016

    Bardzo zdrowa smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Porwoł

    Barbara Porwoł , 25.04.2016

    NA PEWNO SMACZNA- WYPRUBUJĘ (y)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Czerwiński

    Andrzej Czerwiński , 25.04.2016

    no dobra,co to jest komosa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Zazulak

    Jan Zazulak , 25.04.2016

    rozumiem że to dla kozy!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Zawadzki

    Jerzy Zawadzki , 25.04.2016

    Tylko dla oczu?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Lisiecka

    Katarzyna Lisiecka , 15.05.2015

    bardzo smacznie i zdrowo

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z komosą i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z komosą i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z komosą i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z komosą i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z komosą i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z komosą i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z komosą i szparagami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z komosą i szparagami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z komosą i szparagamiSałatka z komosą i szparagami

Komosę przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Stwórz aromatyczny, ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.