Sałatka 'Marynowane Jajka' przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka 'Marynowane Jajka'

Autor: Michał E. Różycki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 szczypty

4 szczypty

8 sztuk

0.5 szklanki

4 szczypty

1 sztuka

12 sztuk

2 sztuki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nastawić jajka do gotowania na twardo

Krok 2

Pomidory umyć i pokroić

Krok 3

Ogórki konserwowe, paprykę marynowaną, cebulę czerwoną pokroić

Krok 4

Jajka obrać z skorupek i pokroić

Krok 5

Wszystko razem dokładnie wymieszać w salaterce z orzechami

Krok 6

Przyprawić czosnkiem, pieprzem i solą i dodać oliwy z oliwek

Michał E. Różycki

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka 'Marynowane Jajka' - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej