
Składniki
75 dekagramów
2 łyżki
20 dekagramów
25 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczoną i umytą fasolkę pokrój na mniejsze części i ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody.
Krok 2
Paprykę po oczyszczeniu pokrój w cienkie paski. Pomidory sparz gorącą wodą i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę.
Krok 3
Cebulę podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę. Po chwili smażenia dorzuć fasolkę i duś na małym ogniu pod przykryciem.
Krok 4
Po kilku minutach dodaj pomidory i Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr. Dokładnie wymieszaj i podduś jeszcze kilka minut.
Krok 5
Na koniec dolej czerwone wino i dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej