Fasolka szparagowa po turecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa po turecku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 dekagramów

2 łyżki

20 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczoną i umytą fasolkę pokrój na mniejsze części i ugotuj w niewielkiej ilości osolonej wody.

Krok 2

Paprykę po oczyszczeniu pokrój w cienkie paski. Pomidory sparz gorącą wodą i obierz ze skórki. Pokrój w kostkę. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę.

Krok 3

Cebulę podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodaj paprykę. Po chwili smażenia dorzuć fasolkę i duś na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 4

Po kilku minutach dodaj pomidory i Zasmażkę błyskawiczną jasną Knorr. Dokładnie wymieszaj i podduś jeszcze kilka minut.

Krok 5

Na koniec dolej czerwone wino i dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ziemniakami lub ryżem.

tommy

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa po turecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sos śliwkowy do mięs
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej