Zapiekanka Marynarza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka Marynarza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
59 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

200 gramów

100 gramów

200 gramów

100 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ułóż rozmrożony szpinak na dnie żaroodpornego naczynia. Ugotuj fasolkę.

Zapiekanka Marynarza  - Krok 1

Krok 2

Pokrój ziemniaki i cebulę w plastry, czosnek przeciśnij przez praskę. Połącz składniki z tuńczykiem, oliwkami i fasolką.

Zapiekanka Marynarza  - Krok 2

Krok 3

Wymieszaj Fix Knorr z serem i śmietaną, zalej nim przygotowane składniki.

Zapiekanka Marynarza  - Krok 3

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj i na koniec przełóż do żaroodpornego naczynia.

Zapiekanka Marynarza  - Krok 4

Krok 5

Piecz całość w temperaturze 200 °C przez około 40 minut.

Zapiekanka Marynarza  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 15.08.2018

    Kurcze,ciekawe :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka Marynarza  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zapiekanka Marynarza Zapiekanka Marynarza

Zapiekanka Marynarza to niezwykle treściwa potrawa, która do gustu przypadnie w szczególności męskiej części domowników. Danie to sprawdzi się dobrze zarówno w formie obiadu, jak i kolacji czy przekąski na przyjęcie. Podstawą potrawy jest tuńczyk w puszcze. Wykorzystać możesz tu zarówno jego wersję w oleju, jak i w sosie własnym. Równie ważna jest fasolka szparagowa – żółta lub zielona. Przed ugotowaniem, pamiętaj aby dokładnie ją obrać z włókien i odciąć twarde końcówki. Na każde pół kilograma fasolki szparagowej potrzebować będziesz dwóch litrów wody, jednej łyżeczki cukru oraz jednej łyżeczki soli. Od momentu gdy woda zawrze, gotuj ją od dziesięciu do dwudziestu minut. Im fasolka jest młodsza, tym krócej będzie się gotować. Kolejny ze składników dania – mrożony szpinak, najszybciej rozmrozisz podgrzewając na suchej patelni na małym ogniu.