Orientalne kiełki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalne kiełki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
51 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1100 gramów

35 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 łyżeczka

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie odcedź i po ochłodzeniu pokrój w większe paski.

Orientalne kiełki - Krok 1

Krok 2

Rozgrzej olej w woku. Dodaj do niego czosnek pokrojony w plastry, cebulę pokrojoną w talarki i seler skrojony w słupki i smaż wszystko przez 1 minutę mieszając.

Orientalne kiełki - Krok 2

Krok 3

Dopraw potrawę Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, dodaj grzyby i kiełki, a następnie duś potrawę przez następną minutę.

Orientalne kiełki - Krok 3

Krok 4

Dodaj imbir pokrojony w drobną kostkę, sos sojowy i ostrygowy. Dobrze wymieszaj. Podawaj na ciepło z ryżem.

Orientalne kiełki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalne kiełki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Orientalne kiełkiOrientalne kiełki

Grzyby ugotuj w wodzie do miękkości. Następnie odcedź i po ochłodzeniu pokrój w większe paski.