Arbuz z lodami "Biedronka" przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Arbuz z lodami "Biedronka"

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
229 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

101 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

35 gramów

35 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z arbuza wydrąż (np. łyżką wazową do zupy) dużą kulę i ułóż ją na talerzu.

Arbuz z lodami "Biedronka" - Krok 1

Krok 2

Borówki przekrój na pół i połóż na arbuzie. Z lodów zrób głowę biedronki.

Arbuz z lodami "Biedronka" - Krok 2
1

Opinie o przepisie

  • Maria Halina Skwarek

    Maria Halina Skwarek , 25.08.2016

    S M A c z N E ..

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Arbuz z lodami "Biedronka" - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Arbuz z lodami "Biedronka"Arbuz z lodami "Biedronka"

Ten kolorowy deser przysporzy wiele radości wielbicielom słodyczy. Jeśli chcesz podać lody z owocami w apetycznej, nietypowej formie, dobrą propozycją będzie dla Ciebie arbuz z lodami „biedronka”. Wydrąż z owocu kulę i ułóż ją na talerzu. Następnie oczyszczone i osuszone borówki przekrój na połówki i poukładaj na arbuzie. Brakuje jeszcze tylko głowy biedronki, którą przygotujesz z lodów śmietankowo-czekoladowych. Dobrze będą się też komponować inne smaki lodów, np. śmietankowo-truskawkowe. Z borówek stworzysz także oczy zwierzątka. Jeśli lubisz połączenie owoców z czekoladą, udekoruj talerz ze słodką przekąską polewą czekoladową. Pasować będzie do tego również bita śmietana. Wykonaj z niej dekoracje na talerzu lub zrób biedronce dodatkowe kropki. Z czekoladowych pałeczek lub rurek-wafelków da się wykonać czułki owada. Szukasz propozycji na efektowne podanie kolorowego lodowego deseru? Zobacz, jak wspaniale prezentuje się i smakuje arbuz z lodami „biedronka”. Koniecznie sprawdź nasz przepis.