Lody rabarbarowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody rabarbarowe

Autor: Kulinarne Gatity

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rabarbar wrzucamy do garnuszka, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 minut. Zagotowujemy, nie dodajemy wody !!! Zmniejszamy ogień i gotujemy około 15 minut. Później studzimy. Kto nie lubi kawałków owoców w lodach może rabarbar zblendować.

Krok 2

Śmietankę ubijamy na prawie sztywną, delikatnie dolewamy mleko i ostrożnie mieszamy, dodajemy rabarbar i mieszamy całość.

Krok 3

Lody przykrywamy i wkładamy do zamrażarki na 5 godzin. Raz na godzinę mieszamy je trzepaczką

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody rabarbarowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej