
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Arbuza obierz. Z miąższu usuń wszystkie pestki, owoc zmiksuj.

Krok 2
Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych. Całość zalej zmiksowanym arbuzem, udekoruj listkiem mięty.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy
Szukasz sposobu na przygotowanie idealnego napoju na upały? Koniecznie wypróbuj naszą propozycję na lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy. Świetnie sprawdzi się na przyjęciu – zaserwowany jako deser po obiedzie lub napój do sałatek. Podawaj go w wysokiej przezroczystej szklance (ważne, żeby wcześniej ją dobrze schłodzić). Na początek obierz arbuza, usuń z jego miąższu pestki, a owoce dokładnie zmiksuj. Do zmrożonej szklanki włóż dwie kulki lodów truskawkowych i zalej je zmiksowanym arbuzem. Lodowy koktajl arbuzowo-truskawkowy udekoruj listkami świeżej mięty. Całość kompozycji dopełni słomka oraz długa łyżka, ewentualnie także rurki waflowe. Dobrym uzupełnieniem będą również podane w miseczce kawałki owoców – sprawdzą się np. truskawki, arbuz i maliny. Deser najlepiej podać od razu po przyrządzeniu. Skorzystaj z inspiracji na smaczny koktajl i podziel się swoją opinią w komentarzu poniżej. Przekonaj się, jak proste jest przygotowywanie kolorowych deserów lodowych razem z naszymi przepisami.