Pączki z krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pączki z krewetek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
144 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

100 gramów

20 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżeczki

40 gramów

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki oraz orzechy drobno pokrój. Dymki i imbir obierz i posiekaj. 

Pączki z krewetek - Krok 1

Krok 2

W dużej misce wymieszaj krewetki, orzechy, dymki, imbir. Dodaj sherry oraz przyprawę Knorr.

Pączki z krewetek - Krok 2

Krok 3

Ubij pianę z białka i dodaj ją z mąką ziemniaczaną do miski. Znowu wszystko wymieszaj, a z otrzymanej masy uformuj małe kuleczki.

Pączki z krewetek - Krok 3

Krok 4

Olej dobrze rozgrzej i wrzuć do niego kulki. Smaż przez 3 minuty, a następnie wyjmij, odsącz i ułóż na talerzu. Skrop sokiem z cytryny i podawaj z ryżem, makaronem lub jako samodzielne danie.

Pączki z krewetek - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pączki z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pączki z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pączki z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pączki z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pączki z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pączki z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pączki z krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pączki z krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tartaletki ze szpinakiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pączki z krewetekPączki z krewetek

Krewetki – jedne z najchętniej dodawanych do różnych potraw owoców morza – zyskują coraz większą popularność także w Polsce. Sposobów na ich przygotowanie istnieje wiele, a dzięki temu przepisowi podasz je w bardzo oryginalnej formie. Obrane krewetki oraz wyłuskane orzechy włoskie drobno pokrój. Podobnie postąp z cebulkami dymkami i korzeniem imbiru. Wspomniane składniki połącz z przyprawą uniwersalną. Następnie do masy należy dodać mąkę i ubitą z białka pianę. Znacznie ułatwisz sobie przygotowanie tej drugiej, jeśli jajko wcześniej dobrze schłodzisz. Ponownie wszystko wymieszaj i uformuj w małe kuleczki. Te należy smażyć w dobrze rozgrzanym tłuszczu do momentu, w którym zyskają lekko złotą skórkę. Odsącz z nich nadmiar tłuszczu dzięki papierowym ręcznikom kuchennym. Podawaj z dodatkiem ugotowanego na sypko ryżu basmati, np. z orzechowym sosem, makaronem ryżowym lub jako samodzielną przekąskę. Pączki z krewetek warto skropić sokiem z cytryny – dzięki temu ich smak będzie wyrazistszy. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj pyszne danie.