Smażona ryba na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba na ostro

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety skrop sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na 10 minut.

Krok 2

Wymieszaj obie mąki z kurkumą chili oraz garam masala.

Krok 3

Roztrzep jajko tak, żeby powstała jednolita masa.

Krok 4

Rybę maczaj w jajku a potem panieruj w mące z przyprawami.

Krok 5

Następnie usmaż ją na oleju rozgrzanym do bardzo wysokiej temperatury - smaż około czterech minut tak aby skórka była chrupiąca a ryba soczysta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej