
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
null
null
1 sztuka
50 gramów
3 łyżki
200 gramów
100 gramów
1 szklanka
0.5 opakowania
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj dokładnie i osusz. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny i odstaw na przynajmniej 15 minut w chłodne miejsce.
Krok 2
W tym czasie ugotuj ryż. Na 5 minut przed końcem, dodaj rodzynki, odcedź.
Krok 3
Cebulę obierz i posiekaj w piórka, zeszklij na tłuszczu, podlej winem rozmieszonym z wodą. Dopraw do smaku i włóż do wywaru filety rybne.
Krok 4
Duś na małym ogniu przez 10 minut, po czym osącz i odłóż w ciepłe miejsce, aby nie wystygła.
Krok 5
Sos przetrzyj przez sitko, wymieszaj ze śmietaną, pokrojonymi orzeszkami, jeżeli jest zbyt rzadki zagęść mąką i zagotuj.
Krok 6
Zestaw z ognia, dodaj żółtka jaj i rozmieszaj energicznie.
Krok 7
Ryż z rodzynkami rozłóż na talerzach i ułóż na nim rybę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej