
Składniki
100 gramów
800 gramów
250 gramów
200 gramów
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ziemniaki i pieczarki w grube plastry.

Krok 2
Rozpuść kostkę Rosołu z kury Knorr w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodaj śmietanę, majeranek oraz koperek.

Krok 3
Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż natłuszczone naczynie do zapiekania plastrami ziemniaków, pieczarek oraz boczku. Zalej całość przygotowanym sosem i piecz przez 15 minut.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ziemniaki zapiekane z grzybami
Pokrój ziemniaki i pieczarki w grube plastry.