
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
null
null
1 łyżka
1 łyżka
null
1 łyżka
1 łyżka
0.7 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skręć pszenicę w maszynce.
Krok 2
Dodaj szczyptę bazylii i oliwę.
Krok 3
Podobnie uczyń z porem i selerem.
Krok 4
Dodaj gałkę muszkatołową, odrobinę pieprzu, płatki owsiane i siemię lniane. Dopraw solą i pieprzem. Wsyp posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.

Dobra rada:
Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej