Grillowany boczek z syropem klonowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowany boczek z syropem klonowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
140 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

4 łyżki

2 łyżki

null

1 łyżeczka

100 mililitrów

500 gramów

3 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w niezbyt cienkie plastry. Następnie nabijaj plaster na patyk do szaszłyków na przemian, podobnie do szycia igłą.

Grillowany boczek z syropem klonowym  - Krok 1

Krok 2

W misce wymieszaj olej z sosem sojowym, syropem klonowym, czosnkiem, wasabi, imbirem i przyprawą Knorr.

Grillowany boczek z syropem klonowym  - Krok 2

Krok 3

Szaszłyki grilluj polewając cały czas marynatą, aż boczek zrobi się chrupiący. Podawaj ze świeżymi sałatami i bazylią.

Grillowany boczek z syropem klonowym  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowany boczek z syropem klonowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grillowany boczek z syropem klonowym Grillowany boczek z syropem klonowym

Szukasz idealnej przekąski na leniwe wieczory z dobrym filmem? A może masz ochotę na nietypowy dodatek do kanapki? Grillowany boczek z syropem klonowym to bardzo kusząca propozycja dla wygłodniałych mięsożerców. Chrupiące kawałki aromatycznego boczku w słodko-ostrej i aksamitnej otoczce naprawdę rozpieszczają zmysły. Zazwyczaj jest tak, że szykując przekąski nie masz na to zbyt wiele czasu. Chcesz stworzyć coś pysznego, a zarazem szybkiego. Grillowany boczek wychodzi na przeciw twoim oczekiwaniom – całość przygotowań nie zajmie ci dłużej niż 15 minut. Grillowane szaszłyki nasycone aromatem imbiru oraz smakiem ostrego wasabi i czarująco słodkiego syropu klonowego idealnie współgrają ze smakiem świeżych sałat i pomidorów. Udekoruj nimi talerze wypełnione szaszłykami i ciesz się przekąską idealną. Spróbujesz?