Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1.5 łyżki

2 sztuki

0.5 pęczka

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu rozkrusz cały pieprz. Następnie połowę przełóż do miski.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 1

Krok 2

Do pieprzu w moździerzu dodaj posiekane drobno kapary, czosnek oraz natkę. Całość dokładnie wymieszaj.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 2

Krok 3

Do pieprzu w misce wlej oliwę i dodaj przyprawę Knorr. Zamarynuj steki.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 3

Krok 4

Mięso grilluj po około 5 minut z każdej strony. Powinno być różowe w środku, ale jeśli wolisz bardziej wysmażone grilluj kilka minut dłużej.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 4

Krok 5

Na koniec grillowania nałóż na wierzch mięsa pastę z moździerza. Mięso podawaj samodzielnie lub z sałatą.

Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami  Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami

Szlachetne i pyszne mięso wołowe pod zieloną pierzynką to propozycja na niecodzienne danie obiadowe. Rostbef z czarnym pieprzem i kaparami tworzy mieszankę idealnie uzupełniających się smaków. Do przygotowania tej potrawy niezbędny będzie moździerz. Rozkrusz w nim ziarenka czarnego pieprzu, a następnie drobno posiekane kapary, natkę pietruszki i czosnek. Gdy dodasz do nich oliwę z oliwek powstanie aromatyczna marynata do mięsa. Rostbef grilluj mniej więcej 5 minut z każdej strony. Po takim czasie mięso będzie lekko różowe w środku. Jeżeli nie jesteś zwolenniczką średnio krwistych porcji mięsa i wolisz bardziej wysmażone, grilluj je parę minut dłużej. Na koniec, na wierzch mięsa rozłóż zieloną, czosnkową pastę z moździerza i gotowe. Rostbef z pieprzem i kaparami możesz podawać samodzielnie lub z dodatkiem świeżej sałaty.