Penne ze szpinakiem w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Penne ze szpinakiem w śmietanie

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 sztuka

100 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak włóż do garnka, dolej łyżkę wody, przykryj i gotuj na małym ogniu aż się rozmrozi. Mieszaj od czasu do czasu.

Krok 2

Do gorącego szpinaku dodaj pokruszoną kostkę czosnkową i dodaj śmietanę i wymieszaj dokładnie.

Krok 3

Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu, odcedź i dodaj do sosu szpinakowego. Wszystko dokładnie wymieszaj i od razu podawaj.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Penne ze szpinakiem w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej