Naleśniki z "Nutą Nostalgii " przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z "Nutą Nostalgii "

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

340 gramów

30 gramów

2 sztuki

30 gramów

100 mililitrów

20 mililitrów

20 gramów

350 gramów

30 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, 1 szklankę mleka, jaja, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie.

Krok 2

Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy.

Krok 3

Na wystudzone naleśniki smarujemy po 1-2 płaskich łyżek dżemu brzoskwiniowego. Naleśniki składamy w trójkąt. Posypujemy cukrem pudrem oraz dekorujemy połówkami brzoskwiń. Gotowe!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z "Nutą Nostalgii "  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej