Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 szczypta

0.5 litra

3 sztuki

250 gramów

30

null

1 opakowanie

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mleka, mąki, jajek i soli przygotuj ciasto naleśnikowe.

Krok 2

Rozgrzej patelnię, posmaruj oliwą i smaż naleśniki. Kiełbasę pokrój w drobną kostkę.

Krok 3

Pieczarki umyj i pokrój w plastry. W rondlu rozgrzej oliwę, włóż pieczarki i przesmaż na złoty kolor. Dodaj kiełbasę i przesmaż razem.

Krok 4

Przygotuj Sos Knorr - zawartość opakowania wymieszaj z 300 ml zimnej wody i zagotuj. Ser zetrzyj na grubych oczkach.

Krok 5

Do sosu dodaj kiełbasę, pieczarki i posiekaną natkę. Wszystko zamieszaj i gotuj 10 minut.

Krok 7

Wierzch posyp startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 15 minut do temp. 180 st. C.

Krok 6

Naczynie żaroodporne natłuść, układaj w nim naleśniki na przemian z przygotowanym nadzieniem i odrobiną sera.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z nadzieniem serowo–pieczarkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej