Naleśniki z krewetkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z krewetkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

null

1.5 łyżeczki

250 mililitrów

250 gramów

2 łyżki

0.5 łyżeczki

5 sztuk

200 gramów

100 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki dodaj mleko kokosowe, wodę, cukier, kurkumę i sól. Wszystko zmiksuj, aby powstało rzadkie ciasto.

Krok 2

Krewetki umyj i osusz, kiełki umyj i odstaw.

Krok 3

Kurczaka pokrój na kostkę, cebulę posiekaj.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć kurczaka, cebulę i krewetki i podsmaż, aby krewetki zmieniły kolor na intensywny róż.

Krok 5

Wlej na patelnię ciasto tak, aby pokryło wszystkie składniki i dorzuć część kiełków. Smaż przez 2 minuty, po czym odwróć naleśnika i smaż z drugiej strony na złoto. Naleśnika posyp miętą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z krewetkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej