Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami

Autor: Klaudia

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

2 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

6 łyżek

1 garść

6 sztuk

1 łyżeczka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko, jajka i wodę łączymy ze sobą w misce i miksujemy.

Krok 2

Do mokrych składników dodajemy suche: mąkę owsianą, sól i cynamon z Wietnamu Knorr - wszystko miksujemy ze sobą do uzyskania jednolitej masy naleśnikowej.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Masę naleśnikową wylewamy porcjowo na patelnię. Naleśniki smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony.

Krok 4

Usmażone naleśniki wypełniamy serem twarogowym, polewamy miodem oraz dekorujemy migdałami i kiwi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki owsiane z twarogiem i orzechami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej