Naleśniki z parówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki z parówką

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
20 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

1 sztuka

null

null

8 sztuk

2 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko wymieszaj z 2 jajkami, dodaj mąkę, szczyptę soli i jedną łyżeczkę proszku do pieczenia. Wszystko razem wmieszaj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 1 łyżka wody, a następnie połącz z majonezem i jogurtem.

Krok 5

Na patelni rozgrzej olej i usmaż ruloniki na złoty kolor. Podawaj z sosem czosnkowym.

Krok 2

Usmaży na patelni cienkie naleśniki. Na brzegu każdego naleśnika ułóż plaster sera, a na nim parówkę. Wszystko razem dokładnie zwiń.

Krok 4

Roztrzep 2 jajka. Zawinięte naleśniki panieruj w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki z parówką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kanapki z twarożkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej