
Składniki
2 szklanki
2 szklanki
1 sztuka
1 opakowanie
1 szczypta
2 szczypty
4 sztuki
1 łyżeczka
9 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto naleśnikowe Do miski wsypać mąkę, wlać mleko, dodać jajko i proszek do pieczenia. Całość wymieszać. Naleśniki piec na margarynie.
Krok 2
Farsz ze szpinaku Szpinak ugotować. Gdy będzie gotowy a woda odparuje dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posolić i doprawić pieprzem.
Krok 3
Naleśniki ułożyć na talerzu, wnętrze wysmarować farszem ze szpinaku. Naleśnik zawinąć na wierzch posypać tartym serem lub położyć plastry sera. Gotowe do podania. Ewentualnie całość można włożyć do mikrofali lub pieca na chwile aby ser się rozpuścił prędzej.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej