
Składniki
5 łyżek
1 łyżka
1 szklanka
2 łyżki
3 sztuki
3 sztuki
5 łyżek
250 gramów
1 szklanka
8 łyżek
450 gramów
0.5 szklanki
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
5-6 łyżek mąki pszennej przesiać , wlać 1 szklankę mleka . Wrzucić pół łyżeczki świeżej wanilii , oraz 3 żółtka z jaj . Wlać 1 szklankę wody gazowanej ( Może być mineralna ) . Dodać 2 małe łyżeczki cukru Waniliowego i wszystko zmiksować . Na patelnie wlać ok . 5 łyżek oleju roślinnego , czekamy aż patelnia się rozgrzeje na taką rozgrzaną patelnię Wlewamy masę .
Krok 2
Gdy usmażymy wszystkie naleśniki , odkładamy je do ostygnięcia . W Tym czasie bierzemy twaróg i wrzucamy do miski . Dodajemy rodzynki . Białka z jaj ubijamy , stopniowo dodajemy białka . W tym samym czasie dodajemy 5 łyżek cukru białego ( kryształowy , zwykły cukier ) . Gdy białka ubiją sie na sztywną pianę dodajemy ją do twarożka . Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na bok . Bierzemy mniejszy rondelek i wrzucamy do niego ok. 8 dużych łyżek masy Krówkowej . i wlewamy do tego pół szklanki śmietany . Wszystko rozpuszczamy , aż wyjdzie z tego jednolita masa . Odstawiamy aż ostygnie.
Krok 3
Gdy wszystkie składniki ostygną . Bierzemy naleśniki i do środka dodajemy twarożka . Na wierzch wlewamy Masę krówkową ze śmietaną ( DLA CHĘTNYCH KTO CHCE MOŻE NA WIERZCH DAĆ JAKIEŚ OWOCE ) Smacznego : ) Przepis jest Sprawdzony w całej rodzinie ^-^
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej