
Składniki
1 szklanka
1.5 szklanki
2 sztuki
30 mililitrów
1 szczypta
30 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski wbij jajka, następnie dodaj mąkę, piwo, olej oraz kminek. Mieszaj do momentu uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji.

Krok 2
Rozgrzaną patelnię posmaruj lekko tłuszczem, następnie smaż piwne naleśniki na złoty kolor z obu stron. Gotowe podawaj z różnego rodzaju słonymi nadzieniami, na przykład mięsnym lub serowym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciasto naleśnikowe z piwem
Myślisz, że w kwestii naleśników nic Cię już nie zaskoczy? A znasz naleśniki na piwie? Jeśli nie, koniecznie spróbuj! Tym razem nie na słodko, a na słono. Podane z nadzieniem mięsnym lub serowym stworzą pyszny obiad i zaskoczą smakiem.
Dla kogo?
Naleśniki z piwem sprawdzą się dla wszystkich, którzy lubią eksperymentować w kuchni. W końcu nie ma takiego przepisu, którego nie dałoby się zmienić!
Na jaką okazję?
Na obiad lub kolację. Naleśniki z piwem będą odskocznią od tradycyjnych przepisów. Musisz spróbować!
Czy wiesz, że?
W zależności od kraju, wyróżniamy aż kilkanaście rodzajów naleśników!
Dla urozmaicenia
Naleśniki na piwie możesz wzbogacić orkiszową mąką razową. Wymieszaj ją pół na pół z pszenną, a naleśniki zyskają głębszy smak.