
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
80 gramów
3 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w cienkie paseczki.

Krok 2
Przygotuj aromatyczną marynatę rozcierając kostkę Knorr z olejem i następnie przypraw nią mięso.

Krok 3
Kurczaka usmaż, dodaj kukurydzę. Jak lekko ostygnie wymieszaj z serem.

Krok 4
Nałóż lekko ciepły farsz na naleśniki i zwiń ściśle.

Krok 5
Następnie pokrój naleśniki na kawałki ok. 3 cm szerokości. Każdy kawałek nabij na wykałaczkę i podawaj.


Dobra rada:
Takie ślimaki możesz podawać na liściach sałaty z cząstkami pomidorów.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej