Naleśnikowy przekładaniec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśnikowy przekładaniec

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

null

null

null

null

1 szklanka

2 sztuki

150 gramów

1 pęczek

200 gramów

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mleka dodaj jajka, mąkę, 1 łyżkę oleju i szczyptę soli, zmiksuj.

Krok 2

Usmaż naleśniki.

Krok 3

Pory oraz natkę posiekaj.

Krok 4

Pory podsmaż na oleju, dodaj śmietankę, natkę i ser topiony. Wymieszaj, przypraw pieprzem, gałką i Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr

Krok 5

Naleśniki przełóż masą porową, posyp żółtym serem. Zapiekaj 15 minut w 190 stopniach.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśnikowy przekładaniec - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej