
Składniki
ciasto:
null
null
null
null
null
null
null
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, mleko i jajka wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Dodać cukier i szczyptę soli.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej. Gotowe cisto naleśnikowe wlej na patelnię i smaż z obu stron. Gotowe naleśniki odkładaj na talerz.
Krok 3
Przygotuj budyń. Do gotowych naleśników włóż budyniowy farsz i zawiń.
Krok 4
Na koniec polej je syropem z puszki po brzoskwiniach. Podawaj na ciepło lub na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej